Københavns mest bæredygtige restauranter

Foto: Martin Heiberg

Københavns gastronomiscene er førende inden for bæredygtighed. I 2021 modtog tre nye restauranter Michelinguidens grønne femkløver. I den følgende guide kigger vi nærmere på byens mest bæredygtige spisesteder, som alle sætter optimeringen af deres forretnings bæredygtighed i centrum.

Den grønne femkløver

I 2020 indførte Michelin-guiden den grønne femkløver, der tildeles restauranter, som har lavet særlige tiltag for at fremme bæredygtighed i deres køkkener. Tiltag kan for eksempel være at begrænse madspild, dyrke og bruge lokale afgrøder og prioritere økologi. I 2021 fik 3 nye københavnske restauranter tildelt den grønne femkløver og 4 af byens restauranter fik lov at beholde deres femkløver fra 2020. 

Andre bæredygtige restauranter i København

Stadig flere københavnske restauranter tager skridt i en mere bæredygtig retning. Og æbleskræller kan sagtens blive til lækker, sød the. Og hvorfor ikke vande urtehaven med overskydende vand fra gæsternes karaffel? Idéerne er mange på disse restauranter, og fælles for dem alle er, at de peger i den samme, rigtige retning. Her er en liste over nogle af de andre spisesteder i byen, der også sætter fokus på bæredygtighed i køkkenet.

Liste
Kort
Læg til "Min rejse"
Gro Spiseri
Foto: Giuseppe Liverino

Gro Spiseri

Spis blandt kål og radiser hos Gro Spiseri på Danmarks første tagfarm. Det er ikke til at vide, hvad der venter dig for enden af vindeltrappen, der snor sig på siden af en helt almindelige bygning på ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Il Buco
Foto: Il Buco

Il Buco

Hos Il Buco oplever du en kompromisløs tilgang til ansvarlighed og ærlige råvarer, og en stor kærlighed til små, lokale, danske producenter – både når det kommer til økologiske råvarer og ren vin.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Grøn oplevelseBæst
Foto: P.A. Jørgensen

Bæst

Bæst er en økologisk, italiensk-inspireret restaurant på Nørrebro i København. Restauranten har endda sit eget tilstødende bageri Mirabelle.

Læs mere
Læg til "Min rejse"
BaneGaarden
Foto: PR: BaneGaarden

BaneGaarden

BaneGaarden er Københavns grønne mad- og kulturdestination – sat i verden for at skabe en platform for bæredygtig udvikling. Ni store gamle trælader, et væksthus og mere end 1,5 hektar vild natur udgø...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Kødbyens Fiskebar
Foto: Martin Heiberg

Kødbyens Fiskebar

I Kødbyen finder du Fiskebaren, en af Københavns få fiskerestauranter, som tilmed har en Bib Gourmand i Guide Michelin Nordic Cities, prisen for kvalitetsmad til lave priser.

I Fiskebaren handler det ...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Vandvid
Foto: Mellanie Gandø

Vandvid

Restaurant Vandvid er placeret på en flydende husbåd med fokus på lokal og økologisk mad. 

Læs mere
Læg til "Min rejse"
Vækst
Foto: Chris Tonnesen

Vækst

Restauranten med det frodige drivhus i Københavns Latinerkvarter.

Väkst i Skt. Peders Stræde er en blandt efterhånden mange af Cofocos kvalitetsrestauranter med fair priser, og har fokus på grøntsage...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
VeVe
Foto: Wonderful Copenhagen

VeVe

Kiin Kiins Restaurant Veve laver vegetariske retter i verdensklasse.

I et smukt gammelt varehus på Østerbro finder man Michelin restauranten Kiin Kiins vegetariske restaurant Veve. Indretningen pryde...

Læs mere
Læg til "Min rejse"
La Banchina
Foto: Simon Bang

La Banchina

Den rustikke havneknejpe på Refshaleøen tager hygge på havnefronten til helt nye højder. Året rundt.

Refshaleøen bobler med aktivitet. Nye caféer, barer, spisesteder, festivaler og kreative kontorfæl...

Læs mere